23 augusti 2020
12:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: IFK Vaxholm - IF Brommapojkarna 3

Vaxö IP bjöd på sol och vi pratade innan matchen om att äga bollen mycket samt göra det vi har övat på både i försvarsspelet och i anfallsspelet.
I de första fem minuterna har vi mycket bollinnehav och vårdar bollen. Vi försöker också flytta bollen från ena sidan till den andra när det börjar bli trångt. I 7:e minuten kommer Adam till avslut med vänstern men skottet går mitt på målvakten. Minuten senare har Vaxholm en lååång utspark som Yusuf går ut och ska sparka undan men bollen går mer upp än bort och Vaxholm kommer till ett avslut som tack och lov går precis utanför Yusufs högra stolpe. Strax därefter pressar vi Vaxholm högt upp i plan och vinner bollen som till slut går till Viktor vars avslut tyvärr går utanför. I 13:e min får vi en frispark i vänster innerläge. Adam tar hand om den och slår en riktigt bra frispark som deras målvakt får sträcka ut på och tippa till hörna. Hörnan blir dock resultatlös. Minuten därefter får vi en ny frispark men betydligt längre ut och Viktor slår den men målvakten har inga problem att greppa bollen. Mitt i halvleken har vi en bra period....först spelar Albin bollen på djupet till Stross vars avslut leder till hörna. Minunten därefter kommer vi fram på högerkanten och bollen går till slut till Adam men han fick inget tryck i avslutet. I 22:a har vi ett fint spel.....Ludde spelar till Alex som spelar vidare till Stross innan bollen går tillbaka till Alex vars avslut går utanför. Men mycket fint spel.....
I 30:e tar Adam ett avslut som går precis utanför krysset och i anfallet därefter spelar Adam fram Viktor vars skott touchar en försvarare och går till hörna. Hörnan blir farlig när Adam hittar Luddes huvud men hans nick går tyvärr utanför. När man tror att halvleken ska sluta 0-0 så får vi fart på bollen....Ludde hittar Acke som kan vända om och dra till med vänstern och bollen går i en fin båge över deras målvakt och 1-0 är ett faktum. En väl genomförd halvlek med stort spelövertag.

I andra börjar vi på samma fina sätt som vi spelade i första. I 6:e har vi ett fint väggspel när Adam spelar Alex och får tillbaka bollen på djupet men målvakten kommer ut och stör Adam som inte kommer till avslut. I 11:e gör vi ett av få misstag och Vaxholm får chansen att lobba över Yusuf men bollen går utanför hans högra stolpe. Två minuter senare har vi ett klapp-klapp spel på vänsterkanten.....Adam spelar Edvin som hittar Acke som slår in bollen framför mål där Edvin hinner före målvakten men bollen går utanför.
Mitt i halvleken kommer sedan utdelningen. Stross jobbar till sig bollen på vänsterkanten och driver in mot mitten och när alla vill att han ska spela Ture som är fri på högerkanten så drar han till med högern och bollen går in i krysset. Svårt att klaga på det.....Tre minuter senare är det dags för ett långskott igen. Denna gången är det Acke som felvänd i straffområdet spelar bollen bakåt till Alex som lobbar in 3-0. Vi hinner med ytterligare ett långskott av Acke innan Ture fångar upp en boll i straffområdet och även han spelar bollen bakåt.....denna gång till Viktor som drar till och bollen går stolpe in och 4-0 är ett faktum.
Sista 10 slarvar vi lite...först kommer Vaxholm helt fria men Yusuf gör en fin räddning. Två minuter senare kommer de fria igen. Joel fäller deras kille och han får rött kort och de får straff. Utan problem sätter de den till 4-1. Vi spelar av de sista minuterna och matchen slutar 4-1 till oss.

Sammantaget en väl genomförd match från alla killarna. Vi hade ett stort bollinnehav och väldigt kul att alla fyra målen är skott utanför straffområdet.

Träning som vanligt mån, ons och tors innan vi tar oss an Täby nästa lördag.